De Kampenhoeve Ster vzw

De Kampenhoeve STER vzw is een snelgroeiend ezel-en paardencentrum te Kampenhout, Vlaams-Brabant, dat zich specifiek richt tot kinderen en volwassenen met een mentale en/of fysieke beperking. Door middel van aangepaste inzet van deze dieren wordt – na een intake gesprek – op maat een programma uitgewerkt dat varieert van pure ontspanning (vb wandelen, borstelen, …) tot het uitvoeren van speelse opdrachten voor o.a. de verbetering van de motoriek, coordinatie, zelfvertrouwen, etc… Zowel voorzieningen/instellingen als individuele kinderen en volwassenen met een beperking bezoeken frequent De Kampenhoeve.

Hoewel pas gestart in 2013 als kleinschalige vzw heeft de Kampenhoeve de afgelopen jaren een spectaculaire groei gekend en inmiddels het grootste asinocentrum van België geworden.

Vanaf 2017 wordt met behulp van specialisten met academische ervaring ingezet op de wetenschappelijke onderbouwing van therapie en assistentie mbv ezels en paarden.

Zowel de vrijwilligersgroep van ca 25 personen als het vast team van 6 personen (ergotherapeuten en orthopedagogen) zetten elke dag alles op alles voor het welslagen van onze missie. Respect voor mens, dier en natuur is hierbij de absolute kernboodschap.

Om de werking operationeel te kunnen houden en gezien de ambitie tot verdere groei worden naast bedrijvensponsoring ook neven-activiteiten georganiseerd zoals teambuildings, team events, paardrijlessen, diverse kampen, boerderijbezoeken, off-site meetings,etc….

Asinotherapie

Asinotherapie is een ander woord voor ezeltherapie, de therapeutische inzet van Ezels.

In de Asinotherapie maken we gebruik van de lichaamstaal van ezels. Door die lichaamshoudingen en –uitingen te imiteren leggen we contact met de ezels zoals ezels dat ook met elkaar doen. Zo uit een ezel zijn sympathie door de vacht van een andere ezel uitvoerig te beknabbelen. Dit imiteren wij door de ezel ruw te borstelen en te krabben met onze nagels. Ook legt een ezel zijn hoofd vaak op de schouder van zijn ezelvriend om zijn sympathie te uiten. Ook dit imiteren wij door de ezel te omhelzen en ons hoofd op zijn schouder te leggen. De ezel ervaart dit als vriendschap en biedt zijn kameraadschap aan.

Meer weten over asinotherapie?

Time out

Wil je met je jongere op time out komen, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Diverse voorzieningen en time out organisaties werken reeds met ons samen. Overnachten kan in de ‘cabin’ naast de weides ofwel in je eigen tent. Voor meer info en praktische details contacteer ons op info[@]kampenhoeve.com.

Meer over time-out

Outreach

Zijn jullie niet in de mogelijkheid om met je team, gasten of leerlingen naar ons te komen, laat het ons weten, dan komen wij naar jullie met twee ezels.

Social team building

Voor bedrijven of teams binnen ondernemingen die een alternatieve en diepgaande teamdag wensen en tegelijk een bijdrage willen leveren aan een ambitieus sociaal project organiseren wij buitengewone team learning dagen.

Meer informatie?

Sponsors, partners, peters en meters

Wij zoeken continu enthousiaste bedrijven, peters en meters die ons project een warm hart toedragen en ons via hun financiële bijdrage willen verder helpen.

Ik heb interesse!

Vrijwilligerswerk

Wij zoeken enthousiaste mensen die op zoek zijn naar een unieke ervaring met het hart op de juiste plaats voor al onze dieren.

Ik heb interesse!

Verjaardagsfeestjes

De Kampenhoeve bezorgt jouw kind met of zonder beperking een supercool feestje! Vraag op tijd naar onze mogelijke formules aangepast aan de noden en wensen van jouw kind.

Aanvraag voor verjaardagsfeestje

© 2016 De Kampenhoeve 2016 | Website carefully crafted by Creactiv.