Time-out

Slapen – breng je tentje mee of slaap in ‘the cabin’ met 2 stapelbedden. De cabin is heel basis maar wel gezellig.  Slaapgerief (matras-, dekbed- en kussenovertrek) breng je zelf mee. Slaapzak kan ook maar dan nog breng je een matras- en kussenovertrek mee.

Wassen – WC en wasbak zijn ter beschikking.

Eten – koken kan op het kampvuur of in de binnenruimte op een klein electrisch vuurtje. Microgolfoven is ook aanwezig.

Ook – overdekt terras, een kleine binnenruimte, bossen, weides, de dieren en enorm veel rust.

Prijs – 15€ per persoon per nacht

Time-Out

Timeout is gericht op situaties waarbij de samenwerking tussen de begeleiding en de jongere moeizaam verloopt of dreigt vast te lopen.

Minderjarigen met gedrags- en emotionele moeilijkheden kunnen op time-out gaan. De doelstelling is in de eerste plaats rust en afstand te creëren voor de beide partijen: de jongere krijgt tijd voor zelfreflectie en om na te denken waarom bepaalde situaties telkens op problemen uitdraaien.

Het uiteindelijke doel van het time-outtraject is een duurzame terugkeer van de jongere naar het centrum van oorsprong. Dit om een escalatie van disciplinaire maatregelen en transfers te vermijden.

Bij een time-out op De Kampenhoeve komt er steeds een begeleider mee van de organisatie.

Activitieiten

Kennismaking met de dieren, verzorging, voederen, ezelwandeling: 10€ per uur

Moestuinieren, weide-onderhoud, bos-onderhoud, kleine en grotere klussen behoren tot mogelijke activiteiten op De Kampenhoeve. Vraag gerust naar de klusjes van de dag.

Naam
© 2016 De Kampenhoeve 2016 | Website carefully crafted by Creactiv.