Is paardentherapie iets voor jou?

Iedereen heeft momenten in zijn leven waarin het even moeilijker gaat. Daarnaast daagt het leven ons continue uit om aan onszelf te blijven werken. Coaching met paarden kan een leuke, andere manier zijn om aan onszelf te werken op het moment dat we merken dat het alleen niet meer goed lukt of dat we steeds tegen dezelfde zaken aan blijven lopen.

Daarnaast kan werken met paarden heel bevrijdend werken. We worden even uit ons dagelijks leven gehaald en kunnen genieten van de rust die paarden over ons brengen. Na een sessie paardentherapie is het heel vaak zo dat mensen verwoorden dat ze voelen dat de druk voor even of voor langer verlicht werd.

Iedereen, kleine of grote vraag, jong en oud is welkom. Het kan ook gebruikt worden als extra ondersteuning naast bijvoorbeeld bezoeken aan een psycholoog om eens vanuit een andere aanpak naar de zaken te kijken.

Een sessie paardencoaching kan gaan over zeer uiteenlopende onderwerpen. Enkele op een rij:

– werken aan zelfvertrouwen

– nieuwe energie vinden na een burn-out/bore-out

– werken aan angsten

– hoogbegaafdheid

– verwerken van een trauma

– …

Kort samengevat voor ieder die wil werken aan zijn eigen persoonlijke groei. Ervaring met paarden of leeftijd zijn niet van belang. Ook mensen die bang zijn voor paarden kunnen hier aan de slag. Waar een wil is, is een weg …

Waarom coachen met paarden

Bij paardencoaching wordt het paard ingezet als co-therapeut. Op die manier krijg je hulp van een expert in non-verbale communicatie die volledig vrij is van elk (voor)oordeel. Paarden gebruiken hun lichaamstaal om te communiceren en op die manier kunnen ze ons een heleboel duidelijk maken. Het grote voordeel is dat je een heleboel kunt laten gebeuren zonder te praten. Al te vaak hebben we geleerd om te praten over ons leed terwijl we ons afschermen van onze emoties. Paarden begrijpen echter enkel emoties en niet de gesproken taal en slagen er zo in om ons te laten ontdekken hoe we onszelf kunnen helpen. Iedereen is tot meer in staat dan hij zelf verwacht.

Bij therapie met paarden krijg je gerichte opdrachten om naast en/of met het paard uit te voeren. Doorheen deze opdrachten zal het verloop zaken verduidelijken of in een ander daglicht stellen. Daarnaast sta je ook midden in de natuur en kun je even al je dagelijkse zorgen vergeten. Enkel de nabijheid van paarden zorg ervoor dat we even onze zorgen kunnen verminderen.

Werkwijze coachen met paarden

Er wordt steeds eerst vrijblijvend kennismakingsgesprek gepland. Door middel van een gesprek wordt afgetoetst wat de hulpvraag precies is. Zo kunnen we in samenspraak de grote lijnen uitzetten en bepalen waaraan we zullen werken, welke frequentie, … Er wordt ook eens kennis gemaakt met de locatie en de paarden. Zo kan je zonder verdere verplichtingen beslissen of het iets voor jou is. Een keer we op dezelfde golflengte zitten en beslissen om aan de slag te gaan, wordt samen de praktische kant bekeken.

Kennis van of ervaring met paarden en paardrijden is absoluut niet nodig. Alle oefeningen vinden plaats naast de paarden op de grond. Ook angst van paarden is geen probleem. Er wordt steeds samen gezocht naar een oplossing waar iedereen zich goed bij voelt.

Praktisch

We vragen dat je steeds stevige laarzen of stapschoenen aan hebt of mee hebt. We gaan ook zo vaak mogelijk naar buiten. Voorzie dus steeds aangepaste kledij die vuil mag worden. Natuurlijk kunnen we ook binnen terecht indien nodig.

Tarieven

Intake = 35€ (ongeveer 1 uur)

1 sessie = 50€ (ongeveer 1 uur). Per extra half uur komt er 25€ bij

Ben je nieuwsgierig of zit je nog met vragen? Twijfel niet om vrijblijvend contact op te nemen: louanne@kampenhoeve.com

0497/ 12 49 73

Paardencoaching