Cursus Asinotherapie

Kampenhout: 22 en 23 juni 2019, 10 en 11 oktober 2019

Wetteren: 14 en 15 september 2019


Dagindeling

Dag 1

De hele dag wordt gewijd aan de ezel en zijn gedrag, wat betekent het, aan ezelwelzijn (weide-inrichting), zijn gezondheid, handling (basis clickertraining, wandelen, hoeven, dierenartsbezoek,..), veiligheid op de weide, enz.

Dag 2

Deel 1: Synergie; therapeutische meerwaarde van het dier de ezel

De uitwerking van de begeleider en de ezel in een therapeutische setting brengen meer op dan de optelsom van beiden apart. Dit zal worden gestaafd aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek, praktijkvoorbeelden uit eigen huis en relevante praktijken in het buitenland.

Deel 2: Begeleider/coach van personen met een beperking

Therapeutische sleutelpunten in het werken met personen met een beperking die toegelicht worden vanuit praktijkvoorbeelden.

Deel 3: Asinotherapie in de praktijk

Dit laatste deel heeft de bedoeling voorgaande theorie te vertalen naar de praktijkwereld van de asinotherapie; enerzijds aan de hand van beeldmateriaal en anderzijds aan de hand van observaties en interventietraining op de weide.

Prijs: 350€ inclusief drank en fruit

Inschrijven: info@kampenhoeve.com

Wanneer: van 9h-16h    Je bent welkom vanaf 8h30

De cursus gaat door vanaf 5 inschrijvingen.

© De Kampenhoeve Ster vzw 2019 | Website carefully crafted by Creactiv. | GDPR

Social Teambuilding!

Vernieuw jouw denkpatronen

Heb je zin om afstand te nemen van de dagelijkse werkzaamheden op kantoor? Wil je beter samenwerken met je collega’s door te leren van ezels en paarden? En dat in een oase van groen en rust?

Ga dan voor een originele teambuilding op De Kampenhoeve!
s’ Morgens krijg je uitleg over de verschillen tussen ezels en paarden en over hoe mensen daarop reageren. Vanop de grond pas je het geleerde toe op dieren en krijg je inzicht in je eigen vooroordelen en vastgeroeste denkpatronen.

’s Middags worden je vooroordelen gelinkt aan hoe je samenwerkt met collega’s en zal je in duo met iemand met een beperking een uitdaging aangaan. Dat kan iemand zijn die niet goed ziet, doof is of in een rolstoel zit. Hoe goed jullie de opdracht volbrengen, hangt af van hoe nieuwsgierig, communicatief en empathisch je bent. En of je jouw vooroordelen terzijde legt.

In de namiddag overloop je met je collega’s wat jullie ervaren en geleerd hebben. Je gaat naar huis met een goed gevoel en een ruimere geest. Bovendien levert jouw bedrijf een belangrijke bijdrage aan een goed doel!