DONKEY CAMPUS

Coaching met ezels voor tieners

Cursus voor de sociaal- emotionele ontwikkeling  van jongeren

(11 jaar – 16 jaar)

Dit is een unieke cursus coaching met ezels voor tieners vanaf 11 jaar.

Tijdens de cursus leert de tiener vaardigheden aan die goed van pas komen, nu en in de verdere toekomst. Er wordt meer zelfvertrouwen ontwikkelt en dit met een gevoel allerlei situaties het hoofd te kunnen bieden.

 

Een tiener bevindt zich in een levensfase waarin veel veranderingen plaatsvinden. De eigen identiteit krijgt vorm, een heel spannende, maar ook uitdagende levensfase. Er kan niet meer gezegd worden dat ze nog kind zijn, maar ze zijn ook nog niet volwassen. Hoe gaat de tiener hier met om? Kan hij/zij zich goed aanpassen of is het soms lastig? Vindt hij/zij moeilijk zijn draai? Voelt hij/zij zich wel eens eenzaam of onbegrepen?

We gaan samen op weg, met de ezels, dit omdat SAMEN veel leuker is dan alleen!

Ze leren vaardigheden om in het dagelijks leven toe te passen zoals adequaat communicerenNEE kunnen zeggen wanneer iets niet goed voelt, effectief samenwerken, het verkrijgen van meer zelfvertrouwen, het stellen van grenzen….

Met hulp van oefeningen met de ezels en het persoonlijk werkboek zal de jongere stappen maken waar het echt wat aan heeft. Samen met de andere jongeren  en de ezels gaan we op een leuke en uitdagende manier van werken aan de slag.

De kinderen werken in een kleine groep (max. 4 kinderen) zodat het een fijne en veilige omgeving kan bieden aan elke jongere.

De cursus gaat vergezeld van een persoonlijk werkboek. Hierdoor werkt de cursus ook nog door wanneer de kinderen weer naar huis gaan.

Ze kunnen alles nog eens doorlezen en oefeningen maken die over henzelf gaan.

De kinderen werken samen met elkaar en de ezels. Tijdens deze cursus wordt er niet op de ezel gereden. Alle oefeningen vinden plaats naast en rond de ezel. Ervaring met ezels is voor deze cursus niet nodig. De cursus is praktijkgericht en vindt plaats in de buitenlucht.

De ouders zijn niet aanwezig tijdens de cursus. In de laatste cursus wordt er het laatste half uur wel een samenwerkingsoefening met de tieners en de ouder(s) gedaan.

 

Kostprijs300 € (incl BTW)

In de prijs zit inbegrepen:

– het persoonlijk werkboek

– 5 lessen van telkens 2 uur

– droogje & natje tijdens elke les

– eindverslag voor de ouders

 

Data van lessenreeksen

Telkens op woensdag van 16h-18h.

2/10 – 9/10 – 16/10 – 23/10 – 30/10

 

Inschrijven

Stuur een email naar marijke@kampenhoeve.com. Je plaats wordt gereserveerd na het ingevuld terugsturen van de inschrijvingsfiche. Je plaats is definitief na betaling op BE97 0689 3362 7249

 

De locatie is vlot bereikbaar en is voorzien van voldoende parkeergelegenheid.

Voor de ouders: De Kampenhoeve Wetteren is gelegen naast de Kalkense Meersen voor een mooie wandeling terwijl je kind op De Kampenhoeve is.

Adres : Kasterstraat 99, 9230 Wetteren (rechtse ingang)