DONKEY SJOT

Coaching met ezels.

Cursus voor sociaal- emotionele ontwikkeling van jonge kinderen (6 jaar – 10 jaar)

 

Deze speelse en educatieve cursus bestaat uit 5 sessies van 2h.

Tijdens deze cursus wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van sociale- en emotionele vaardigheden, het omgaan met emoties, het aangeven van grenzensamenwerken met andere kinderen, het aanleren van sociale omgangsvormen, de lichaamstaal en het samenwerken. Daarbij verbetert de eigenwaarde, het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen.

De directe feedback van zowel de ezel als van de coach maakt dat de cursus effectief en waardevol is voor de ontwikkeling van uw kind.

Door te doen, te ervaren en te beleven zullen de kinderen groeien als persoon. De vaardigheden die zij leren zijn direct toepasbaar in het dagelijks leven.

De cursus wordt geven in een kleine groep (max 4 kinderen), zo krijgt elk kind op zich de nodige persoonlijke aandacht. Het werken in kleine groepjes maakt het voor het kind een leuke en veilige haven om in te groeien.

Het kind krijgt een mooi en leuk persoonlijk werkboek die ze kunnen meenemen naar huis. Daarin schrijven en tekenen de kinderen hun vorderingen en belevenissen op. Dit kan samen met de mama, papa, broer of zus, oma, opa, vrienden, …

Tijdens de coaching met ezels voor kinderen werken ze samen met elkaar en met de ezels.

Zij werken samen aan opdrachten binnen een bepaald thema. Zij ontvangen directe feedback van de pony of de ezel, maar ook wordt besproken wat er gebeurt tijdens de oefeningen. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de trainingen.

Tijdens deze cursus wordt er niet op de ezel gereden. Alle oefeningen vinden plaats naast en rond de ezel. Ervaringen met ezels is voor deze cursus niet nodig.

De cursus is praktijkgericht en vindt plaats in de buitenlucht, samen met de ezels.

De ouders zijn niet aanwezig tijdens de cursus. In de laatste cursus wordt er het laatste half uur wel een samenwerkingsoefening met de tieners en de ouder(s) gedaan.

 

Data van lessenreeksen

Telkens op zaterdag van 10h tot 12h.

Op zaterdag 28/9 – 5/10 – 12/10 – 19/10 – 26/10

 

Inschrijven

Stuur een email naar marijke@kampenhoeve.com. Je plaats wordt gereserveerd na het ingevuld terugsturen van de inschrijvingsfiche. Je plaats is definitief na betaling op BE97 0689 3362 7249

 

Kostprijs300 € (incl BTW)

In deze prijs zijn inbegrepen:

– het persoonlijk werkboek

– 5 workshops van telkens 2 uur

– wordt gegeven door professionele coach

– het diploma

– tijdens elke les een natje & droogje

– een eindverslag voor de ouders

 

De locatie is vlot bereikbaar en is voorzien van voldoende parkeergelegenheid.

 

Voor de ouders: De Kampenhoeve Wetteren is gelegen naast de Kalkense Meersen voor een mooie wandeling terwijl je kind op De Kampenhoeve is.

Adres : Kasterstraat 99, 9230 Wetteren (rechtse ingang)