Kampen in Wetteren

 

Voor wie

Voor kinderen van het 3de kleuter tot en met het 6de leerjaar met of zonder beperking, met of zonder hulpvraag. (ass, adhd, add, hsp, …) Indien je zoon of dochter individuele begeleiding nodig heeft, vragen we om dit te vermelden bij inschrijving.

 

Wat

Tijdens de kampen wordt actief buiten aan de slag gegaan. Kinderen delen verantwoordelijkheid in de verzorging van de ezels en de paarden. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte om activiteiten met de dieren te doen. Het hoofddoel is steeds om kinderen zich goed te laten voelen en hun te laten ervaren dat ze meer kunnen dan ze zelf denken. De groepen worden bewust klein gehouden om goed op maat te kunnen werken.

De sfeer is gezellig, gemoedelijk en familiaal. We eten en spelen altijd samen. Er wordt een uitgebreid gamma aan activiteiten voorzien: paarden en ezels verzorgen en knuffelen, oefeningen met ezels, buiten spelen, knutselen, …  Door het werken met dieren leren ze zichzelf beter kennen. Ze ontdekken en ontwikkelen talenten als leiderschap, zelfvertrouwen, samen werken en dit op een zeer vrije, impliciete en vooral leuke manier.

 

Praktisch

* Van 9u00 – 16u00

* Min 3, max 12 kinderen

* Bij minder dan 3 inschrijvingen gaat het kamp niet door

* Er wordt zoveel mogelijk buiten gewerkt ongeacht de weersomstandigheden

* Voorzie steeds gepaste kledij die tegen een stootje kan en vuil mag zijn

* Bij de dieren is het verplicht om laarzen of stevige stap of- paardenschoenen aan te hebben

* Voorzie een ecologisch ingepakt lunchpakket

 

Tarieven

* dagkamp €35

* minikamp 3 dagen: € 100

 

Data Zomervakantie

  • 1 augustus: loop eens mee op de boerderij-dag
  • 7-8-9 augustus
  • 21-22-23 augustus

Data Herfstvakantie

  • 28-29-30 oktober (voor kinderen die nog nooit een kampje hebben meegedaan kunnen 3 dagen lang lijken. Voor hen is het mogelijk een dag te proberen en daarna bij in te schrijven voor dinsdag en woensdag)

Inschrijven

Stuur een email naar louanne@kampenhoeve.com. Je plaats wordt gereserveerd na het ingevuld terugsturen van de inschrijvingsfiche. Je plaats is definitief na betaling op BE97 0689 3362 7249

 

Adres

Kasterstraat 99, 9230 Wetteren (rechtse ingang)