De Kampenhoeve breidt uit

Vanaf 10 april 2017

We zijn heel fier te kunnen melden dat Ezelstal De Mol uit Sint Martens Bodegem (Dilbeek) zich bij ons zal aansluiten (www.ezelstaldemol.com).

Net zoals De Kampenhoeve richten ook zij zich via de inzet van ezels tot kinderen en volwassenen met een beperking. Els De Mol is kinesiste van opleiding en maakt al een tijdje deel uit van onze stuurgroep.

De nauwe samenwerking zal leiden tot diepere specialisatie op dit domein en de verdere uitbouw in de regio ten noorden en westen van Brussel.

Voor meer info kan je terecht op ezelstaldemol@gmail.com of op info@kampenhoeve.com.

Auti Ouder PraatCafé

Wanneer nieuwe datum tbc van 19.30 tot 21.30

Wie ouders van kinderen met autisme

In navolging van de praatavonden voor het eerst een Praatcafe. Je kan nu meer en langer met elkaar praten over onderwerpen die je bezighouden, met mensen die je begrijpen.

Prijs gratis. Gift voor de vzw is toegestaan. Drank aan de bar te verkrijgen.

Inschrijven  via info@kampenhoeve.com

 

Stiltevuur

Wanneer 17 juni van 19.30h-22.00h

Dit is een zacht geleide samenkomst in stilte, rond het kampvuur. Vuur is leven, het brengt ons naar de basis, naar het zijn. Noem het een stevige portie vuurstaren als meditatieve verdieping. Het vuur nodigt ons uit om los te laten wat niet meer past. De vlammen likken oude wonden schoon. Ieder mag er zijn, met zijn eigen verhaal, met zijn eigen ik, zoals die nu is.
Samen dragen we elkaar, verbonden in die stilte.

Verloop van de avond

1. Samenkomst, kennismaking en uitleg over het verloop van de avond.

2. Vorm-geving

Je krijgt 20 min. de tijd om vorm te geven aan iets wat je wil loslaten of veranderen. Dit vorm geven kan dmv een schrijven, tekenen, kleuren, vouwen van papier. Hoe meer je vorm geeft aan datgene wat je precies wil loslaten, hoe sterker de intentie, hoe sterker het stiltevuur ook zijn uitwerking kan hebben. Dit vormgeven hoeft niet gedeeld te worden, dit is een solo-activiteit.

3. Samenkomen in de tipi

Vanaf dat moment gaan we volledig de stilte in en gaan we zitten rond het vuur.
Dit duurt ongeveer 90 minuten en wordt opgedeeld in drie delen. Je wordt in die delen begeleid door woorden, door een tekst, door een lied,… :
– in het eerste deel kom je thuis in de stilte. Je raakt gewend aan het vuur. Je begint je veilig te voelen. Je maakt contact met datgene je wil loslaten.
– in het tweede deel maak je de intentie om datgene los te laten wat je wil loslaten. Dit gebeurt door je verwerking in het vuur te leggen. En te delen wat je kan of wil delen. De groep draagt je verhaal. Je maakt een voornemen voor de toekomst.
– bij het derde en laatste deel gooien we zand over het vuur om te bedekken wat we willen achterlaten.

4. Soep en afscheid

Als je buitenkomt, begroet elkaar dan, alsof het de eerste keer is dat jullie elkaar ‘echt’ tegenkomen, schud elkaar de hand alsof jullie samen als onbekenden aan het front een oorlog hebben gevoerd en deze nu voorbij is. Ga niet weg zonder afscheid!

Inschrijven kan op info [at] kampenhoeve.com

Prijs
€30 p.p.
€25 p.p. Indien carpool

Inbegrepen
– begeleiding
– creatief materiaal
– stilte (een flinke portie)
– een lekkere kop soep voor achteraf.

Zomer Ezel Kampen

Wanneer
10/7 , 17/7, 18/7, 20/7
18/8, 28/8 tot  31/8
vrije plaatsen: 20/7, 18/8 en 31/8

Voor wie Iedereen van de 1e kleuterklas tot het 6e leerjaar, alle leeftijden door elkaar wegens succes van mixen van leeftijd tijdens de paasvakantie

Uur 9h – 16h
Prijs €30 / dag

Wat gaan we doen

Vanalles, vooral de ezels leren kennen, knuffelen, borstelen, hoeven krabben, een weide proper maken, wandelen, bosspelletjes en zoveel meer leuke dingen!
Graag ecologisch ingepakt lunchpakket meebrengen ajb. De Kampenhoeve voorziet fruit als tussendoortje.
 
Inschrijven  info@kampenhoeve.com
 
Betaling doe je na bevestiging van je inschrijving ENKEL op rekening nummer BE85-7340-2318-2706.
 
Je plaats is pas zeker na storting van het juiste bedrag (met naam van je kind en de datum) op bovenvermeld rekening nummer. Bij annulatie van minder dan een maand voor aanvang wordt het kamp enkel terugbetaald als je een ander kindje kan aanbrengen.

Zomer Yoga Kampen

Wanneer

13 en 14 juli 2017 van 9h tot 16h VOLZET
16 en 17 aug 2017 van 9h tot 16h

Voor wie voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Tijdens deze 2-daagse gaan kinderen van 6 tot 12 jaar aan de hand van een verhaal op yogaavontuur. We ontdekken de mogelijkheden van ons lichaam en ontdekken ook onze gevoelens en gedachten. We beleven yoga, knutselen, maken contact met de dieren en de natuur en dit alles met respect voor onszelf, de anderen, de natuur en de dieren. De activiteiten worden begeleid door gecertificeerd kinderyogadocente Bianca Van der Linden en ezelexperte Pascale Van Essche én onze dieren.

Prijs €80 / 2 dagen  inclusief materiaal, water en vers fruit.

Ecologisch lunchpakket, drinkbus, matje en gezonde namiddagversnapering zelf voorzien

Inschrijven bianca@yogakids.be
Betaling doe je na bevestiging van je inschrijving.
 
Je plaats is pas zeker na storting van het juiste bedrag (met naam van je kind en de datum) op bovenvermeld rekening nummer. Bij annulatie van minder dan een maand voor aanvang wordt het kamp enkel terugbetaald als je een ander kindje kan aanbrengen.