Plan B

Plan B

Plan-B is een project binnen de Kampenhoeve STER vzw dat zich specifiek richt tot jongeren met een mentale en/of emotionele problematiek (dikwijls ook ADHD, ADD, ASS), zich niet zo goed in hun vel voelen of die zich in een moeilijke mentale situatie bevinden.

Met Plan-B willen we een antwoord bieden op de vraag van ouders of organisaties die naar een tijdelijke time-out situatie op zoek zijn.

We richten ons specifiek naar jongeren tussen 12 en 18 jaar. Woensdagnamiddag is voorzien voor intakes en/of individuele begeleiding.

  

Concreet

Onder de deskundige leiding van een ervaren jongerencoach werken de jongeren mee ingeschakeld in de uitbouw van een therapeutisch natuurreservaat met een bosgedeelte en diverse poelen, en van een ecologisch voedselbos, beiden op het domein van De Kampenhoeve te Kampenhout en omgeven door weides met paarden en ezels. De dagelijkse planning zal variëren in functie van de seizoenen en afwisselend bestaan uit fysiek ‘klussen’ – struiken aanplanten, wilde bloemen en kruiden zaaien, brugjes en muurtjes maken, zitplekken creëren, etc.., 1 op 1 gesprekken met de coach en overleg-en huiswerkmomenten met de groep.

Coach

Onze orthopedagoog heeft ruime ervaring en opleiding in zowel het begeleiden van jongeren met een bepaalde problematiek als in het ervaringsgericht werken in de natuur. Er zal steeds een veilige situatie gecreëerd worden waarbij de jongeren met de voeten op de grond staan – letterlijk en figuurlijk – maar het woord ‘therapie’ bewust vermeden wordt. Daarnaast zijn ook andere volwassenen als vrijwilliger actief.

Praktisch + Vergoeding

Afhankelijk van de situatie van de tiener kan – na een intake dag – een programma aangeboden worden van 1 dag per week tot 5 dagen per week. Omwille van praktische redenen bedraagt de minimale duurtijd per traject 4 weken (= 1 blok).

Deze periode kan in samenspraak met de coach telkens per blok van vier weken verlengd worden. Er is geen maximale duurtijd van toepassing.

De vergoeding is vooraf betaalbaar per blok van 4 beurten en voor de start van de intake en coaching.

Een dag loopt van 9h tot 16h, een halve dag van 9h tot 12h of van 13h tot 16h. De frequentie per week en de nood aan ondersteuning door de coach worden na overleg finaal door de ouders zelf bepaald.

De additionele kosten bovenop deze dagvergoeding om o.a. de inrichting, materiaal, coach, etc… te kunnen betalen, worden door de Kampenhoeve STER vzw gedragen.

PlanB

Opzet

We willen met dit project de jongeren een tijdelijke rustplek bieden waarbij de natuur en biodiversiteit heel centraal staan en gekoppeld worden aan basiswaarden zoals respect, positieve energie, humor, discipline en vooral persoonlijk nadenkwerk over de eigen toekomst. Ons project Pan-B laat toe om de jongeren te laten nadenken over hun eigen Plan A.

Onze mini-onderneming haalt haar grondstoffen uit de natuur en de creatie van deelprojecten in die natuur. Dit zal vaak gebeuren met een ‘dubbele bodem’, vb. je eigen noorden en zuiden bepalen, belang van gezonde voeding, terugvinden van de seizoenen in jouw eigen leven, hoe omgaan met tegenslagen, the circle of life, etc….

Vertrouwelijk

Elke probleem en iedere individuele situatie wordt strict vertrouwelijk gehouden naar eventuele externe vrijwilligers die ook actief zijn op bepaalde momenten.

De ouders in principe niet aanwezig tijdens de coaching dagen. Indien nodig is er bovendien voldoende tijd en fysieke ruimte om iedereen regelmatig ‘alleen’ te laten zijn.

Bedrijven – social teambuilding

Wij bieden een unieke ‘social teambuilding‘ formule aan, waarbij teams ingeschakeld worden bij de diverse klussen op het domein. Je leert en reflecteert over onze visie en toepassing van people-planet-profit.

De impact is heel diepgaand, zowel op werknemers als op onze organisatie. Wij bieden diverse formules aan variërend van een halve dag, hele dag tot dag per seizoen.

Wens je jouw bedrijf en team graag echt te laten bijdragen tot zowel een betere maatschappij als natuur? Contacteer dan Peter op 0478 79 08 74 en we sturen jou al onze formules door.

In het contactformulier hier beneden kan je je vragen aan ons kwijt. Gelieve zo volledig mogelijk te zijn, dan kunnen wij gerichter en vollediger antwoorden: over wie gaat het, leeftijd, doelstellingen..

Wil je graag toch even bellen om af te stemmen, dan kan dat bij Peter op het nr 0478/790874.

Mail ons

5 + 3 = ?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© De Kampenhoeve Ster vzw 2022 | Website carefully crafted by Creactiv. | GDPR