Plan B

Plan B

Plan-B is een project binnen de Kampenhoeve STER vzw dat zich specifiek richt tot jongeren met een mentale problematiek, zich niet zo goed in hun vel voelen of die zich in een moeilijke mentale situatie bevinden.

Met Plan-B willen we een antwoord bieden op de vraag van ouders of organisaties die naar een tijdelijke time-out situatie op zoek zijn.

We richten ons specifiek naar jongeren tussen 12 en 18 jaar op dinsdag en donderdag. Woensdagnamiddag is voorzien voor intakes en individuele begeleiding.

  

Concreet

Onder de deskundige leiding van een ervaren jongerencoach zullen de jongeren mee ingeschakeld worden in de uitbouw van een therapeutisch natuurreservaat met een bosgedeelte en diverse poelen, en van een ecologische voedseltuin, beiden op het domein van De Kampenhoeve te Kampenhout en omgeven door weides met paarden en ezels. De dagelijkse planning zal variëren in functie van de seizoenen en afwisselend bestaan uit fysiek ‘klussen’ – struiken aanplanten, wilde bloemen en kruiden zaaien, brugjes en muurtjes maken, zitplekken creëren, etc.., 1 op 1 gesprekken met de coach en overlegmomenten met de groep.

Coach

Onze orthopedagoog heeft ruime ervaring en opleiding in zowel het begeleiden van jongeren met een bepaalde problematiek als in het ervaringsgericht werken in de natuur. Er zal steeds een veilige situatie gecreëerd worden waarbij de jongeren met de voeten op de grond staan – letterlijk en figuurlijk – maar het woord ‘therapie’ bewust vermeden wordt.

Praktisch + Vergoeding

Afhankelijk van de situatie van de tiener kan – na een intake dag – een programma aangeboden worden van 1 dag per week tot 3 dagen per week. Omwille van praktische redenen bedraagt de minimale duurtijd per traject 4 weken (= 1 blok). Deze periode kan in samenspraak met de coach telkens per blok van vier weken verlengd worden. Er is geen maximale duurtijd van toepassing.

De vergoeding van een intake dag bedraagt €35. Nadien bedraagt de vergoeding €25 per halve dag en €35 voor een volledige dag, vooraf betaalbaar per blok van 4 beurten. Een dag loopt van 9h tot 16h, een halve dag van 9h tot 12h of van 13h tot 16h. De frequentie per week wordt na overleg met de coach finaal door de ouders zelf bepaald. De vergoeding dient betaald te zijn voor de start van de intake en coaching. Het rekening nummer van PlanB is BE83 7340 3791 7915. (KBC)

De additionele kosten bovenop deze dagvergoeding om o.a. de inrichting, materiaal, coach, etc… te kunnen betalen, worden door de Kampenhoeve STER vzw gedragen.

PlanB
PlanB

Opzet

We willen met dit project de jongeren een tijdelijke plek bieden waarbij de natuur en biodiversiteit heel centraal staan en gekoppeld worden aan basiswaarden zoals respect, positieve energie, humor, discipline en vooral persoonlijk nadenkwerk over de eigen toekomst. Ons project Pan-B laat toe om de jongeren te laten nadenken over hun eigen Plan A.

Het werken in de natuur en de creatie van deelprojecten in die natuur zal steeds gebeuren met een ‘dubbele bodem’, vb. je eigen noorden en zuiden bepalen, belang van gezonde voeding, terugvinden van de seizoenen in jouw eigen leven, hoe omgaan met tegenslagen, the circle of life, etc….

Vertrouwelijk

Tijdens de dagen waarop met de jongeren gewerkt wordt, zullen in principe geen ‘derden’ op deze sites aanwezig zijn. Buiten de uren en op andere dagen zullen wel vrijwilligers, stagiairs of bezoekers op het terrein aanwezig zijn.

Ook zijn de ouders niet aanwezig op de intake noch tijdens de coaching dagen.

PlanB

In het contactformulier hier beneden kan je je vragen aan ons kwijt. Gelieve zo volledig mogelijk te zijn, dan kunnen wij gerichter en vollediger antwoorden: over wie gaat het, leeftijd, doelstellingen..

Wil je graag toch even bellen om af te stemmen, dan kan dat op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 16h15 en 18h op 0470/185311  (Sim). Naast deze uren krijgen de PlanB’ers de aandacht die ze verdienen waardoor Sim onbereikbaar is.

Mail ons

8 + 0 = ?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© De Kampenhoeve Ster vzw 2022 | Website carefully crafted by Creactiv. | GDPR